Talefot

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk
Termed and produced by Lollersk8 productions
Lollerskates.jpg
Mark of Quality. Opphavsrett og produksjon av Lollerskates Productions.
Ikkjepedia må bli større! Sammarbeid for å gjere artiklane på Ikkjepedia betre!

Les fleire av våre geniale artiklar: Evras - JoakimMos - Ande66


Grunnlag til all tale, selve stammen, altså foten.

Historie[endre]

Foten har veldig mye å si i talens historie. Før talens kunst ble oppfunnet av Knudsen i år 10.000 f.kr. (steinalderen) var det normalt å komunisere ved å vifte med tærne og bruke leddet til å snurre foten rundt og rundt. Det noe minuset at du hver gang måtte stoppe eller hinke for å kommunisere gjore at folk begynte å lage rapelyder og lage grimaser for å kommuisere. Dette minuset opplevde man ofte i flukt fra rasende bøler, og det ble noe vanskelig å advare hverandre om at man løp rett mot kløfter, fjellvegger, tornebusker, etc...

Språket[endre]

Det man må huske på når man talefoter er om man er positiv eller negativ. Hvis tilfelle er positivt er tærne vendt oppover og hvis det er negativt er tærne vendt nedover. Hvis det er perverst må man bruke begge føttenes tær for å pekke oppover, og hvis det var om Nynorsk måtta man bruke begge føttene, nesa, hendene og albuene til å peke nedover. Kommuniseringen skjedde med forskjellige koder med de viftene tærene, derfor så man mye nedover. Dette er grunnen til menneskenes tidligere krumme rygg og spesielt mennenes instinktmessige vane til å la blikket falle nedover på brystpartiet under en dialog. Når man var ferdig med frasen satte man punktum ved å banke storetåa hardt i bakken. Hvis du skulle uttrykke deg sterkt hamret du tåa inn i nærmeste tre eller stein og hvis du skulle virkelig hyle tok du tåa i munnen. På grunn av denne måten å kommunisere på har menneskene en usedvanelig stor og hoven tå ytterst på foten.

Dialekter[endre]

Forskjellige dialekter var snakket rundt i verdens lille forsamling av menneskene i steinalderen. Selv om kombinsjonene av viftene tær som oftest betydde det samme var det viktig å sprite opp språket litt ved å bevege på beina. I de nordlige delene av verden var det vanlig med dialekten (tåtegn) O0ooo-0OoOo-00oOo, senere kaldt halling. I de vestlige delene av verden var det vanlig å bruke dialekten OO0oo-oo0oo-OoOo0, senere kaldt polka. I de østlige delene av verden var den mest brukte dialekten 00ooO-00Oo0-0o0oO, senere kaldt freestyle. --Evras 18. apr 2007 kl. 21:37 (UTC)