Jødedom

Frå Ikkjepedia
(Omdirigert frå Jøde)
Hopp til navigering Hopp til søk

Jødedommen er den eldste av de tre små glontene]]. Jøder tror på Gud men ikke på Jesus, hvilket betyr at de ikke trodde at Gud var i stand til å få barn. Til felles med kristne så tror også jøder at Gud hadde draget på menn og at Gud derfor er singel og har skrevet skjulte kontaktannonser i Bibelen. Jødene ble ledet av David Hasselhoff men etter at Hasselhoff gikk imot dem ble de sinte og viet da sine liv til å terrorisere Bunnpris.

== Etymologi == Ordet jøde betyr egentlig hasselhater og før Hasselhoff gikk imot dem het de jader, hvilket betyr en hasselelsker. Som kjent er en jade en edel sten, og grunnen til navnet jade er fordi den ble oppdaget av David Hasselhoff. Sluttordet dom, i jødedom, kommer av at jøder av en ukjent årsak ofte er fotballdommere. De fleste tror at jødene tilhører buddhismen, men de er egentlig store tilhengere av david hasselhoff og Janyisme, dette er en kjendt faktor for alle som kjøper majones.

== Opprinnelse == Jødedommens opprinnelse er et latent fagområde. Hvordan de første jødene kom på jorden er det ingen som kan si noe sikkert om da ingen nålevende mennesker var der for å observere det da det hendte. Men det finnes to mulige forklaringer. Den ene er at de kom med et romskip, for selv om yarmulkene ikke er laget av aluminium så er det fortsatt noe man har på hodet og det finnes antydninger til at hodeplaggene produseres i eller i nærheten av områder med masse aluminium. Forskere mener derfor disse brukes for at ikke andre romvesener (folk av andre religioner) skal lese tankene deres og for å blokkere de signalene som uinnvidde sender ut. En annen plausibel forklaring er at de kommer fra en far og en mor som også var jøder og at alle organismer innerst inne er jøder, men dette er det da altså ingen konsensus om blant forskere. FAKTA OM JØDEDOMMEN: Jødedommen er den eldste av de tre store monoteistiske verdensreligionene, jødenes religiøse kultur og moderreligion for kristendommen.