Trondheim

Frå Ikkjepedia
Versjonen frå 19. november 2008 kl. 22:29 av 88.91.92.52 (diskusjon) (→‎Klima)
Hopp til navigering Hopp til søk

Trondheim er Norges tredje største by, ble grunnlagt av Neil Armstrong i 1969 (se månelandings-konspirasjonsteori) og er relativt isolert fra resten av landet.


Befolkning og språk

Urbefolkningen i Trondheim kalles Trøndere. De snakker et uforståelig språk, kalt trøndersk. Trøndersk er et språk som er basert på diverse regler.

1. Det må inneholde minst 7 æ'er i hver setning.

2. Setningen skal sies med en "brummende" baktone.

3. Setningen ender alltid med uttrykket "sjø'", som vi tror refererer til det norske utrryket "hopp i havet din lille jypling", der "sjø" er et annet ord for havet.

En vanlig trønder kjennetegnes ved disse trekkene:

- Stor bart (uansett kjønn)

- Skinnvest

- Blå slitte jeans

- Ekstrem hårvekst (untatt på hodet som bærer preg av hentesveis)

- Klogger og raggsokker på beina

Hvis du kjenner noen som har noen av disse "symptomene", tilkall snarest en veteriner(!) og be om avlivning. Det vil være lurt å finne dekning og verne om all snus, sprit, verdisaker og barn (i den rekkefølgen).

Nasjonalrett

Karsk er en rett bestående av nedkjølt kaffe (helst over 2-3 dager), brukt snus (spare på krona) og hjemmebrent. Skal helst inntas i bakrus grunnet forferdelig smak. Trøndere inntar denne retten 3-4 ganger daglig.


Kultur

Trondheims eneste kulturhus heter Lerkendal. Annenhver helg samles de forskjellige stammene i lokabefolkningen på tribunene for å skrike uforståelige tilrop til tilreisende idrettslag. Ritualets hensikt er fremdeles ukjent for omverdenen og sees på med fasinasjon fra alle landets mentale institusjoner. Byen har også en eksentrisk stank av råtten fisk som møter deg allerede 1 mil fra bygrensen. Gassmaske, biodrakt og hagle (m/masse ammunisjon) er minstekrav for å få krysse inn i bygrensen. Man må også ha trønderpass (en pantelapp på minst 10 kr med egen eller falsk underskrift fra en høytstående profil i nærmiljøet, som for eksempel en fisker, voldtektsmann eller flaskepanter klasse A) for å komme inn i byen.

Sigarett. Deles ut til barn ved fødselen for å gi dem grunnlag for en fin trødnersk dialekt.

Industri

NEI.


Utdanning

Det går rykter om at Bjarnulf Karskgut tok brevkurs i konvorluttlukking. Desverre klarte han aldri å svare på det første brevet. Ellers har det ikke funnet sted noen form for organisert læring i byen.

Det ble i år 2004 foretatt en nasjonal IQ test på NRK. Landsdelen trøndelag fikk et sammenlagtresultat på 2. Ingen i den landsdelen klarte å besvare testen, men de fikk trøstepoeng for at hele 4 husholdninger hadde klart å skru tv apparatet på.

Kriminalitet og lovverk

For oversikt over kriminelle i Trondheim, se folkeregisteret for byen.


Klima

Trondheim har en gjennomsnittstemperatur på 120 grader celcuis. Noen hevder derfor at dette er bevis på at Trondheim faktisk er plassen beskrevet i Bibelen som Helvete. Dette avkreftes fra flere hold, ettersom beskrivelsen i Bibelen ikke er så gale som byens faktiske tilstand.

Nyere forskning gir noe svar på den høye temperaturen. De første 89 gradene stammer nemmelig fra alle hjemmebrentsapparatene som florerer i Trondhjem og områdene rundt. De siste 31 gradene kommer antagelig fra alle de fulle trønderene som rølper seg svette til musikken fra DDE og Åge Aleksandersen.

Artikkel på trøndersk

Tr'heim e' itsj braaa sjø'! KOR E KARSKEN MIN, SJØ!? *host host* ÅåÅÅÅ Roooosenborg, åå rooosenborg e tr'heim foballj lagj, sjø!