Skilnad mellom versjonar av «Tofte»

Frå Ikkjepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
 
Line 15: Line 15:
   
 
Stedet er sterkt preget av innavl (se også [[Åros]] red anm), og lokale slektsstevner vil derfor innebefatte hele befolkningen. Hvis man skulle være så heldige at man på en eller annen merkelig måte kommer seg vekk fra dette stedet, vil man umiddelbart bli plassert i en tilfeldig valgt institusjon for grundige undersøkelser, slik at hittil uoppdagede sykdommer vil bli oppdaget. Et fellestrekk for Toftebefolkningen er at alle har et kallenavn.
 
Stedet er sterkt preget av innavl (se også [[Åros]] red anm), og lokale slektsstevner vil derfor innebefatte hele befolkningen. Hvis man skulle være så heldige at man på en eller annen merkelig måte kommer seg vekk fra dette stedet, vil man umiddelbart bli plassert i en tilfeldig valgt institusjon for grundige undersøkelser, slik at hittil uoppdagede sykdommer vil bli oppdaget. Et fellestrekk for Toftebefolkningen er at alle har et kallenavn.
Ingen blir noensinne kalt for det presten døpte dem til. En annen kuriositet er at de feirer 1.mai hardere en 17.mai. Toftebebyggerene har også en anne merverdig hjerneskade. Man er usikker om skaden er arvelig, eller om den blir påført av miljøet. Skaden består i at de tror at alle andre er ute etter dem. Det er et slags segselvbestkompleks som slår ut når ting skal fordeles. Kort sagt tror de at de er viktigere enn de er.
+
Ingen blir noensinne kalt for det presten døpte dem til. En annen kuriositet er at de feirer 1.mai hardere en 17.mai. Toftebebyggerene har også en annen merkverdig hjerneskade. Man er usikker om skaden er arvelig, eller om den blir påført av miljøet. Skaden består i at de tror at alle andre er ute etter å ta ting fra dem. Det er et slags segselvbestkompleks som slår ut når ting skal fordeles. Kort sagt tror de at de er viktigere enn de er.
 
   
 
== Eksisterer Tofte? ==
 
== Eksisterer Tofte? ==

Versjonen frå 10. september 2008 kl. 22:31

Les korleis du sparar bestemora di!


Tofte

Tofte er det stedet her i verden hvor det er like langt til sivilisasjonen, uansett hvilken retning du går. Om det er rett opp og vekk fra jorden, eller nordover mot Oslo spiller ingen rolle. Eneste grunnen til at Tofte fremdeles er en del av Norge, er at de ansatte på Dyno (i Sætre) ikke har klart å stjæle nok dynamitt til å sprenge løs sørspissen av Hurumhalvøya enda. Med en gang man får nok pang-pang, kommer den hemmelige aksjonsgruppa "Farvell Tofte" til å sende Tofte i rekordfart ned til Danmark. Nærmere bestemt til tivoliet i København. Aksjonsgruppen har inngått en avtale med tivoliet, der Tofte har blitt tiltenkt rollen som den nye hovedattraksjonen "FREAKLAND". I grove trekk går avtalen ut på at Aksjonsgruppa dekker frakten, mens Tivoliet dekker inngjerdingen. Dessverre ser det ut til å gå noen år til før Hurum har slanket bort daukjøttet.

Unormale Genetiske trekk

Stedet er sterkt preget av innavl (se også Åros red anm), og lokale slektsstevner vil derfor innebefatte hele befolkningen. Hvis man skulle være så heldige at man på en eller annen merkelig måte kommer seg vekk fra dette stedet, vil man umiddelbart bli plassert i en tilfeldig valgt institusjon for grundige undersøkelser, slik at hittil uoppdagede sykdommer vil bli oppdaget. Et fellestrekk for Toftebefolkningen er at alle har et kallenavn. Ingen blir noensinne kalt for det presten døpte dem til. En annen kuriositet er at de feirer 1.mai hardere en 17.mai. Toftebebyggerene har også en annen merkverdig hjerneskade. Man er usikker om skaden er arvelig, eller om den blir påført av miljøet. Skaden består i at de tror at alle andre er ute etter å ta ting fra dem. Det er et slags segselvbestkompleks som slår ut når ting skal fordeles. Kort sagt tror de at de er viktigere enn de er.

Eksisterer Tofte?

For oss utenforstående kan det være vanskelig å finne dette stedet, og mange mener derfor at det kun er en myte, liknende landet i klesskapet i serien om Narnia. De som mot alle odds kan bekrefte at de har vært der, melder om store mengder trolliknende skapninger.


Verdens navle

Befolkningen i Tofte tror selv at de befinner seg i verdens navle. De har kino, bensinstasjon, kebabsjappe, to "utesteder" og felles toalettanlegg (Fabbrikken). Derfor tror de at Tofte er stedet å være. Det de ikke forstår er at alle disse bekvemlighetene er plassert ut for å dempe nysgjerrigheten på omverdenen. Dermed kan man holde den enkle toftebeboer i Tofte under dens hele livsløp.

Bensinstasjonen

At bensinstasjonen overlever på Tofte der det knapt finnes noen som kjører lengre en to mil i måneden, kan kun takkes fabbrikken. Hver gang de tilfeldigvis har hatt et "sotutslipp", spanderer fabbrikken vask av alle bilene som har fått sotlag på seg. Dette gjør innehaveren gode penger på, og alle er glade for å få rene biler. Det faktum at de selv puster inn soten som er sterk nok til å etse bort lakken på bilene bryr ingen seg om.


Fabrikken

Tofte er sterkt preget av den lokale fabrikken (på det lokale språket "fabbrikken"), som offisielt produserer cellulose. Om den egentlig produserer masseødeleggelsesvåpen nekter fabrikkens ledelse å svare på. Hva de gjør er ikke så vanskelig å tenke seg ut i fra drittlukten. Alle gutter på Tofte tvinges til å skrive under på en livstidskontrakt med fabrikken når de er 7 år. Gjennomsnittslønnen ligger på rundt 50 mark i måneden. Dyret, ikke valutaen. De smarte bruker lønna si på fiskekort (49 mark pr mnd) og fisker ørret på Langevann, mens de late deler opp marken slik at den rekker til neste lønning. Da man verken har hørt om ferier, syketilbud, permisjon eller helg på Tofte, tjener fabrikkens eiere, det store onde konsernet [navn sensurert av myndighetene] masse masse penger.