Skilnad mellom versjonar av «Kategori:Dyr»

Frå Ikkjepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
(Tømmer siden)
 
Line 1: Line 1:
Bæver/ bever
 
 
Bævern er som oftest mørk brun eller svart og kan ha lyse striper eller ringer under og rundt potene, samt på haletippen. Gjennomsnittsalderen er 36,8 år.
 
 
Bæver (bever for byfolk) er for mange en ukjent dyreart, men denne mørke skapningen som for det meste befinner seg med hodet under, og kroppen over overflaten er veldig vanlig i Norges vannkilder. Den kan dukke opp alle steder hvor vanntilførsel finnes naturlig: elver, fosser, innsjøer, bekker, vannpytter (eller vasshøl som det egentlig heter), badekar og vasker. Det sies også at observasjoner av bæver i vannmugger er blitt gjort.
 
 
Bævern bygger reir, og da helst i krona på bjørketrær. Her bor den hele livet, så fremt det ikke skjer noe uventet, som f.eks. trehugst. Den frustrerte bævern kan i disse tilfeller være desperat nok til å bygge reir under mønet på hustak. Du vil fort merke det om bævern bygger reir i huset ditt, siden den er veldig morgengretten og bråker fælt før den kommer igang med "arbeidsdagen". Men, fortvil ikke! Bæverproblemet er lett å bli kvitt! Det eneste man behøver å gjøre er å legge litt sjokolade på bakken under bæver-reiret, og den vil rømme sporentreks, grunnet allergi mot nettopp sjokolade. "Arbeidsdagen" består som oftest av barkplukking og henting av mat, f.eks. blad, fisk, menneskekjøtt og havregrøt til ungene.
 
 
Bævern er lettest å få øye på ved 11-tida om kvelden, siden det er på denne tiden av døgnet den er mest aktiv. Bævern er som regel snill, men oppfør deg likevel varsomt om du er i nærheten av vann ved 11-tiden siden den har lett for å hoppe ut av vannet og bite byttet i ryggen, for så å ta med seg byttet som mat til avkommene som venter i reiret.
 
 
Ungene forlater reiret da de er i den værste trassalderen--> 17 mnd gamle. De er ved denne alderen på sitt mest agressive og har lett for å angripe både mennesker og dyr. Hold avsstand hvis du støter på en bæver!
 

Siste versjonen frå 15. november 2008 kl. 23:01

Artiklar i kategorien «Dyr»

Kategorien inneheld desse 11 sidene, av totalt 11.