Støvvirvel

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Oppklaring om støvvirvel[endre]

Ifølge spynorsk Wikipedia, som til og med kaller fenomenet støvkvervel (!!??) er en støvvirvel en virvelvind som dannes av store temperaturforskjeller i lufta over flatt terreng. Artikkelen ble attpåtil laget av en som kaller seg Frokor. Hørt noe så sprøtt? Frokor får en til å tenke på at det er en feilstavelse for frokost, eller frokostblanding.

Heldigvis vet vi på ikkepedia bedre enn wiki-pedia, så vi kan opplyse folk om denne feilinformasjonen de får. Folk er jo ikke dumme! Så:

Definisjon på støvvirvel[endre]

En støvvirvel har selvfølgelig med STØV å gjøre, følgelig kan de bare oppstå innendørs i hus! Det er dessuten flere typer av dem. Den mest logiske av dem, oppstår på støvete gutterom og ganger, rett bak kanten av dører i bevegelse. Det oppstår et kraftig meget lokalt roterende lavtrykk bak kanten av døre, som suger til seg støvdottene AKA hybelkaniner, inn i en svimlende virvel rundt og rundt. Slike varer bare et par sekunder.

andre varianter av støvvirvler[endre]

En annen mye skumlere versjon, oppstår ved munningene på støvsugere, og særlig inne i slangene til denne. De kan få støvet opp i sinnsvake hstigheter, rundt og rundt i en trang virvel før den smelelr dottene inn i filteret og poseveggen inni monstermaskinen. Dette er et skikkelig makrometeorologisk fenomen som det er verdt å studere. ALle jenter har doktorgrad i å lage dette fenomenet. Jenters jobb er jo som sagt å støvsuge og vaske hus.

Den siste varianten forekommer kun i andre paralelldimensjoner. Hvis konsentrasjonen av støv i huset blir ekstremt høy nok, begynner støvet å gløde i selvvlysende grønt og fiolett, og begynner å sirkle seg inn mot en stadig ullenere klump i midten av rommet. Så blåser dottene seg selv inn i en tornado, som spytter dottene opp i taket i sirkel og slynger de rundt i hele rommet. MAn kan da gjennom susingen høre "wø hø hø hø. EEEEVVVIIIILLL" fra hybelkanindottene. Rotet i huset har nå kommet så langt at det har blitt dannet et ikkelevende støvmonster, som vil spise opp huset og spesielt de uskikkelige ungene i huset. Eneste måte å unnlsippe er å dynke huset i ultraparafin og fyre opp huset. Selvsagt uten at støvet og tøvet slipper ut gjennom nøklehullene!