RIKSMÅLET

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Riksmålet[endre]

Riksmålet er et ord man som oftest bruker når man skal indikere at en person snakker "skikkelig norsk".


Opprinnelsen til det norske riksmålet.[endre]

Mange nordmenn tror at riksmålet i norge alltid har vært Norsk Bokmål, dette er derimot feil. Riskmålet i Norge var faktisk dasnk fra 1905-1979, i følge §5.14 i Den Norske Grunnloven (DNG), dette ble oppdaget i 1939 av den berømte juristen Vidkun Quisling mens han lette etter den berømte Jødeparagrafen som skulle bevise en gang for alle at jøder faktisk var romvesener.

17 November 1979 ble det endelig vedtatt av stortingsformann Ivar Aasen at vi ikke lenger kunne ha et annet språk enn norsk som riksmål, og det ble annonsert en stor stilkonkurranse til det norske folket hvor vinneren fikk lage norge sitt nye riksmål. Stilkonkurransen be vunnet av forfatteren Kjellgeir Henriksen, som hadde skrevet en kort novelle om rollefiguren sin i nettspillet "World of Warcraft" (blir refert ofte til av de mest dedikerte spillerne med forkortelesen "WoW"). Denne novellen var veldig kontroversiell og ga liv til mange kjente utsagn fra datidens politikere:

"World of Witchcraft er det kjedeligste spillet i verden, spesielt hvis man røyker og drikker!”

Bjærn Dæhlie

"Dette var en av de mest gripende historiene noensinne, Løp og Kjøp!”

Thorbjørn Jagland

Italiensk salat er livet, døden, sannheten, løgnen, lyset og mørket!”

MacGyver

LoL!

Jebus

Dette er den mest urealistiske presentasjonen av et WoW i populærkulturen noensinne! Det finnes ingen rase som heter "Pandabjørn"!

WoWnerd

"Kjellgeir Henriksen er en av de mest ukonvensjonelle forfatterne noensinne, og jeg har min fulle og hele tillit til hans valg av norge sitt nye norske riksmål."

Erna Solberg

Dagens Riksmål[endre]

Etter å ha vunnet stilkonkurransen erklærte Henriksen i en kunngjøreing på NRK 17 Juni 1980 at vårt nye riksmål skulle være Åndsespråke, desverre var det ingen som brydde seg lenger fordi Norge hadde nettop gått inn i tidsperioden som senere skulle bli kalt de likeglade 80-årene.