Kongsberg

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Kongsberg ligger i Buskerud og har endelig fått bystatus. Byen er aller mest kjent for filmen "olsenbanden og sølvgruvens hemmelighet". Ellers har Kongsberg et lite innbyggertall, rundt 2 000, de fleste mellom 0-30 og 60-120 år, de mellom 31-59 år er på avvenning på Lier.

Kongsberg overlever på kampsportindustrien og dette har vist seg å gå til ikke bare krigen i Midtøsten, men også til ulovelig distribusjon i leketøysbutikker.

Kongsberg er også svært rik på restauranter, og kan tiltrekke seg turister på denne måten. Restaurantene har en tilknytning til kebab på en en eller annen måte.

Betong-byen har også et stor-senter, som rommer maks 20 butikker. de fleste butikkene er for damer og menn mellom 31-59 år. Det finnes også jobbende barn i byen, disse er de som har vært svært heldige og ikke fått krapyl-plass, bedre kjent som barnehage-plass.

Er også viktig å ikek gå glip av Kongsbergs store festivaler og gruvehistorie. Gå for all del ikke glipp av Jazzfestivalen, hvor de spiller alt annet enn jazz! Du må heller ikke glemme bort øl-festivalen, hvor de har så mye som tre typer øl. "Drekkedagsnatta" er for Kongsbergs innbyggere viktigere enn selve juleaften og det er grunn til å tro at denne dagen stammer fra hedensk tid. 22. desember kan du se foreldre og barn dette i bål og elver og skape et stort samvær - kongsbergboere sammen.Kongsberg ble grunnla av en full danske.