Kinderegg

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

"Kinderegget består av tre overraskelser; Sjokolade, en leke, og en liten gul beholder til å ha tobakk i."

~ Eli Rygg om kinderegg.
Kinderegget i full utfoldelse

Kinderegget har brakt glede til Norske barn helt siden de ble trillet inn i butikkhyllene og plassert nederst i snopehyllen, slik at vi kunne få tak i dem og spise dem før mor fikk sjangs å nekte oss å kjøpe et. Det har også brakt kos og hygge til mobbere, som bruker "kinderegg" som slang for dumme brunetter, fordi et kinderegg er mørkt utenpå, men lyst eller "blondt" inni.

Historie[endre]

Kinderegget ble oppdaget rundt 1960-årene, da en selfanger brutalt slaktet en babysel, og oppdaget eggene inne i babyselen. Han fant ut at babyseler inneholder haugevis av kinderegg, og disse blir fortært når selen vokser. Derfor er kindereggfangsten avhengig av at selen er så ung som mulig, og at den blir fanget ved hjelp av krøking.

Bruksområder[endre]

Foruten sjokolade og en leke får vi en praktisk liten beholder med kinderegget. Her er noen populære bruksområder for denne lille gule herligheten:

  • Beholder til å gjemme tobakken i
  • Potetmel-bombe
  • Matboks for anorektikere
  • Minimal lommelerke
  • Primitiv Snusdåse

Kultur[endre]

Kinderegget har oppnådd enorm status her i Norge, så stor at vi har en egen klubb som heter Norsk Kinderegg Klubb[1]. Påmelding blir oppfordret.