Fluefiske

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Fluefiske er en særdelse effektiv metode for å skaffe mat. Ved hjelp av en lang stang, også kalt kjepp, presanterer man en uhyre effektive flue for fisken. En flue blir bundet fast til enden av et usannsynlig tynt snøre som er festet i et tilsvarende, usannsynlig tykt snøre. Dette snøret sveiper fluefiskeren gjennom luften som en rytmisk sportsgymnast på sitt minst grasiøse. Poenget med denne "sveipinga" er å unngå å feste flua i trær, egen nakke, bakken eller baken etc, og legge den på vannet fremfor en fisk.

Svært ofte er det et ønske at fluen skal presentere seg selv, men selv etter flere hundre år med intensiv oppdrett av fluer, og trening av spesialfluer har man enda ikke klart å få flua til å lystre ordre. Mange fluefiskere har truet med å kutta alle bånd til fluene sine uten at det har vært til hjelp.

Siden denne metoden for fisking er så effektiv er det mange fluefiskere som synes så synd på fisken at de pælmer den ut igjen. Kan også være i sympati for flua som har vært gjennom store prøvelser gjennom fluebinding