Danseband

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk
Denne artikkelen Inneholder sterke bilder

30kjellbrooz.jpg
Videre lesing på eget ansvar.Se på disse fula grabbarna!

Et danseband spiller musikk det er lett for eldre med hørselsskader og to fotproteser å danse til. Et av de mest kjente dansebandene i Norge må vel uten tvil sies a være Ole-Ivars, som har tatt Norge med storm med sanger som "Nei, så tjukk du har blitt" og "En får væra som en er".

Regler for danseband[endre]

Legg merke til at navnet på et danseband ofte er basert på et av bandmedlemmenes navn, helst et dobbeltnavn. Kostymene er litt mer varierte mellom bandene, men skal helst være helt like på alle bandmedlemmene. På platecoverne skal alle bandmedlemmene stå på linje med vokalisten i midten evt. fremst. Et annet alternativ er å stå rundt frontmannen i bandet.

Klassisk linjeoppstilling Lett og ledig Hulter til bulter
Curt Mortens følger alle regler med den klassiske linjeoppstilingen.
Lett og ledig, litt uformelt fra Gert Jonnys.
Litt hulter til bulter her, men nok en klassisk dansebandoppstilling, her med Tommy Bergs
Legg også merke til
kostymer og sjarmerende
glis.
Merk den nøye
utvalgte bakgrunnen
og skoene.
Denne er en
umiddelbar klassiker.
Legg merke til
bakerste mann
Som ligner på
Bård Tufte Johansen.

Hvordan starte et danseband[endre]

Nødvendig utstyr for å starte et danseband.

Det første du skal gjøre når du bestemmer deg for å starte et danseband, er å kjøpe en bok med klisjèer. Denne bruker du til å skrive tekster til sangene dine. For guds skyld, ikke prøv å skrive intelligente eller originale tekster!

Deretter må du lære deg å spille et instrument, helst trekkspill eller slide gitar. Hvis du kan synge, kan du eventuelt hoppe over dette steget.

Nå må du finne bandmedlemmer. Disse finner du på 70-tallet.

Når du har kommet så langt, er det ike mye som kan stoppe deg. Kostymene gjenstår, og disse må være like på alle bandmedlemmene. Gå gjerne for en dress i en grell fargekombinasjon, f.eks rød dress med vest, grønn skjorte og cowboyboots, toppet av rutete golfsokker som er trædd utenpå dressbuksen.

Svartingarna, et av de mer suksessfulle dansebandene i 2006.

Det finnes mange dansebandprodusenter som ukritisk gjerne satser mye penger på innspilling av ditt danseband sin musikk, og tar seg av distribusjon til alle bensinstasjoner og nærbutikker i Gokk, så lenge du høres akkurat lik ut som alle de andre populære dansebandene. Kommer du så langt, står du foran ære og berømmelse i Dansebandmiljøet, utagerende pølse og lompe-misbruk og utallige timer på scenen på diverse ungkarsfestivaler.