Byneset

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Overskrift[endre]

Byneset.


Paradiset på Jord. Byneset er jordasmidtpunkt så beliggenheten er vel ikke nødvendig å nevne. Det er tre begreper som må gjøres klare for kunne beskrive denne enestående klatten med land, som tilfeldigvis på skapelsens dag falt ned i Trondheimsfjorden rett ved Trondheim.

1: Flakk: Dette hører ikke med til Byneset. Faktisk så har folk i Flakk-omegn hevdet at området, som ligger på en flat grusflekk nede ved et ferjeleie, ikke hører med til Gud sin skapelse, og dermed kan vi snakke om et reinkarnert helvete på jord. Skal man kjøre inn i flakk, om det er med buss eller bil, kommer alle de store og tøffe guttene og ber om pass og visum, før man kan kjøre inn i det som nærmest er et krigsherjet område. Så husk dette - "Du har aldri lagt din sjel så mye i et takk, som når du kjører i 200kmt vekk fra Flakk".

2: Spongdal med omegn: Vel, dette er jo ganske enkelt verdens navle, her holder de værharde traktorkjørerne til. Men til tross for det tøffe utgangspunktet så kan Spongdal vise til et aktivt miljø og en rik kulturell opplevelse for de som besøker plassen. På dagtid kan man for eksempel oppleve det sosiale med å henge utenfor den verdens berømte O' store Jonas kebab grill, noe som det lokale klientellet liker godt. Kjeder man seg, kan man ta seg en tur bort til klubbhuset på Stormyra, hvor man kan studere lokal tagging på høyt nivå og er man heldig så ser man også rester fra vandalers diverse kroppsåpninger ligge rundt omkring, det være seg en klatt bæsj på trappa. Om kvelden er Spongdal en livlig plass med mange spennende aktiviteter, men spesielt det å kjøre skrens på golfbanen med moped må sies å være populært. Og i det store hvite huset som på folkemunne kalles Huset, men som heter folkvang. Kan man iblandt få oppleve de innfødte primaters liv på nært hold. Da er det nasjonaldrikken Heimert og sex med mindreårige som er hoved underholdningen. Den fantastiske liv og røre som utbrer seg i de sene nattetimer er en vel studie verdt. I tillegg har en ny næring utviklet seg på Spongdal, store penger gjøres på salg av noe som kalles Gress, det slåes i store mengder på engene rundt Spongdal hver høst og selges i store kvantum nede på ungdomsskolen. Spongdal må nok sies å være det som virkelig er sjelen for Byneset. Rundt denne sjelen, altså det som da blir Omegn, ligger kroppen for Byneset, det er det staute bondeland. Snusleppe og John Deere er obligatorisk. Ute på disse langstrakte veier og åkrer er det det sosiale liv på Byneset foregår. Her kan man også finne de sjeldne og spesielle familiene hvor fedrene er sine egne barns søsken. Et veldig typisk bynesfenomen.

3: Rye med omegn: Har man først kommet dit, så er sjansen for at man bosetter seg der veldig liten. Ikke nok med at Rye ligger utsatt til for krigsangrep fra Flakk, men der finner du også en grusom utsikt mot det forbannede land kalt Fosen. Men en ting er positivt med Rye da kan du nemlig bo i hjertet av det verdensomfattende sportsarrangementet: Bynes-cupen. Her har mange fotballhoder blitt voksne raskt og mang en Rye-mann kan oppleves i helgene i Premier League. Det kan jo nevnes at katta til naboen til John Arne Riise, ble unnfanget i kloakken på Rye-skolen. Drar man til Rye, så er det elltid stor livsfare for at man kjeder seg. Alternativet for underholdning er "Shell stasjon", eller bænsert`n som det uttales lokalt. Der kan man henge så lenge man vil, så lenge man kjøper en Bug og en pære-is. For de litt eldre, så er Coopen, eller Samvirkelaget et alternativ. Føler man at man lever i feil tidsalder, så drar man til Coop og vips: en blir kastet 50 år tilbake i tid. Her kan man gå inn i butikken, skravle med de suspekte som jobber der og se dem i aksjon på det primitive kassapparatet. Og kjøpe pose på pose med varer utgått på dato for ca 60 år siden. Rye er ikke akkurat noe syn for øye, men det lukter veldig flott der. På sommeren kan man nyte en is på "bænsert`n", med lukten av Klevset sin ku-skit, som er tatt spesielt fra de kyrne med tarmproblemer. Ellers kan man gå ned i "Bjøra", denne kystperlen, hvor mange faktisk i stedet for å bade i den kalde fjorden, nyter varmen i den lille bekken der nede, hvor kloakken holder god temperatur. Rye er nok sterkt preget av Flakk sitt nærvær, men likevel holder Spongdal igjen, for å beholde sin siste skanse mot Flakk.

Liten definisjon av Omegn: Det finnes bare et omegn som i det hele tatt er verdt å nevne. Og det er Åsen, og da er det ikke hvilken som helst Ås det er snakk om. Men mebygds åsen. Fra skirnbekken til Berg strekker det seg et ubeskrivelig vakkert belte av skjønnhet på oversiden av riksveien. Fint lagt opptil den skjønne skogen ligger de store herregårder på Byneset. Her er storkarsfolket og de høyest intelligente bynesingene. Og det er under den myke hånd fra Åsens storkarsfolk Byneset styres med fornuft. Det er også her maktsentrumet i verden er plassert, og fra denne perle i universet styres resten av den makabre jorden vi lever på.

En oppsummering: Jeg har tatt for meg 3 store plasser som er kjent i omegn, og kommer til konklusjon at Rye og Spongdal nok utgjør "sentrum" av Byneset, mens Flakk bare er en skamplett på Bynes-navnet. Men til syvende og sist er det nok Spongdal med omegn som er det virkelige Byneset, spesielt upåvirket og beskyttet fra krigsherjinger og byfaen, er urbefolkningen her en studie i primaters liv.