Bygdedyr

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Bygdedyr finnes i Norge spredt rundt overalt, men en av de største flokkene finnes i Gjemnes komune hvor de livnærer seg i komunehuset på Batnfjordsøra. Kolonien i Gjemnes synes å være påvirket av den eneste kjente urbane bygdedyrsflokk som er lokalisert i Molde.

Typisk for bygdedyr er deres skepsis til oppegående mennesker. Når bygdedyr møter noen av disse inntar de forsvarsposisjon: Dypt nedsenket i kontorstoler i møtelokaler legger de konspirasjonstaktikk for å få de oppegående til å senke hen i fortvilelse og dermed måtte sette seg ned eller legge seg flate. Typisk for bygdedyr er at de er maktsyke og livnærere seg på andres innsats. Et vellykket bygdedyr er et som har fått administrativt arbeide innen offentlig sektor og kan benytte arbeidstiden til å kontrollere andre.

Bygedyret er således av samme art som Kontrollet. Kontrollet ble sensurert fra norske folkeeventyrsamlinger da småbarn ble så skremt at de ikke ønsket å vokse opp og bli utsatt for det. Det bemerkes at det var bygdedyret som sensurerte folkeeventyrsamlingen.

Bygdedyr skremmes ikke av fornuft og har ved gjentatte høve vist at de har forakt for fornuften. De har derfor innført begrepet "synsing" for å erstatte fornuft. I sine møter refererer de til: "Eg Synast...," og lignende uttrykk. Bygdedyr har også innterne maktkamper hvor det gjelder å holde sine revir. Det farligste et bygdedyr kan utsettes for er å bli forbigått. Da undergraves bygdedyrets makt og det det står i fare for miste ansikt. Et bygdedyr som har mistet ansikt, må vente til et nytt gror ut igjen. Dette kan tid da det er posisjon og hevdelse som avgjør grotida.