Arsjabia

Frå Ikkjepedia
Gå til: navigering, søk

Arsjabia

Beliggenhet: Arsjabia ligger ganske langt sør for Leknes, og litt sånn sør-vest for Marokko. Areal: Ganske stort, men egentlig ganske passe. Folketall: 2. Styringsform: Monarki/Diktatur. Språk: Tulle-nordlending. Nasjonalsang: Arabiske natt, kjent fra tegnefilmen om Alladin. Diktatorinne/Herskerinne/Dronning: Sheila Gatefeier: Solveig

Noen fakta: I Arsjabia finnes det ikke alkohol, men man kan få en halv hasj-kvote I året, hvis dronningen er I godt humør.

Nasjonalretten I Arsjabia er Hamburger med Cheeseburger, men er også kjent for diverse vegetarmat.

Arsjabia er kjent som et velstående land, og den største inntektskilden er eksport av strøm. Strømmen får de fra vindmøller, denne pakkes på hermetikk-bokser og sendes til USA. Også turisme er en stor del av landets økonomi.

Landet er delt inn I regioner, som ligner på systemet med bydeler I Oslo. Verdt å nevne er Sageene, hvor NAV sender trygd hver måned fra Norge.

Det er aldri mørkt I Arsjabia, midtnattssola står på året rundt, bortsett fra når dronningen er I dårlig humør, da er det skoddja I landet.

Arsjabia er regnet som et miljøbevisst land, med et årlig CO2 utslipp på omtrent null, med unntak av det menneskene puster ut. Derfor er det heller ikke trafikk I landet, den eneste som kjører er dronningen, men bilen hennes er også utslippsfri.

Å komme seg til Arsjabia: Turisme er en viktig del av hverdagen I Arsjabia, men det er ikke barebare å reise dit. Visum er vanskelig å få tak I, og det gjelder å ha god kjennskap til landet før man reiser. Widerøe flyr fra Leknes, men siden det er skadelig for miljøet, finnes det ingen flyplass I landet. Men det går an å svømme fra enten Marokko eller Egypt. På flyet er det organisert et Arsjabia-quiz, og selvom det kan virke uskyldig der og da, er det blodig alvor; den som får færrest riktige svar, blir sluppet ut av flyet I fallskjerm.

Men på en annen side er det alltid sånn at man er velkommen hvis livet er for kjipt I Norge. Og den enkleste og billigste måten å reise på, er å lukke øynene og foreta en reise I sinnet. Og hvis det er bursdagen din, er du selvskreven gjest, vi vil alle rope; GRSJATULERSJESJ MED DAGEN. Og heise flagget.

God tur!


Vakre Arsjabia